Frankrig - Rhône
 

 

 

 


Château Saint Roch

Vingården ligger i Roquemaure, ved floden Rhône. Det var grækerne som bragte vinstokkene til området. De kom via Marseille i det sjette århundrede. Allerede dengang havde man druen Syrah. Roquemaure er et berømt område for vin. Her er man stolt af kvaliteten og der er strenge regler for produktionen.

Vingården har siden 1947 haft Côtes du Rhône Appellationen Lirac AOC (Appellation af oprindelse) og en af de 13 vinmarker i Côtes du Rhône.

I slutningen af 1990'erne erhvervede Brunel Familien Saint Roch, som er en ejendom på 38 ha, og her produceres Châteauneuf du Pape, Lirac og Côtes du Rhône. Vingården drives på moderne vis, alt håndplukkes og behandles med respekt.

Jorden på vingården består af 3 forskellige typer, rød jord og rullesten som er særlig velegnet til rødvinsdruer, en mere sandet jord, og så er der også områder med kalksten. Klimaet er mikroklima, og det er meget specielt, karakteriseret ved først en solrig periode, for de andet har floden specielle indvirkninger på klimaet, og for det tredje yder bjergene en beskyttelse af den voldsomme mistral. Dette mikroklima giver en god vækst og modning specielt for den sene Mourvédre drue.

Jord er lavet af tre forskellige typer: rød jord og rullesten, særlig velegnet til rødvin produktion, en mere sandet jord, der bringer elegance og finheden til vin, og kalksten.

 

     
Eve Brunel i vinkælderen    Flotte vægmalerier   Det smukke område i Rhône